Welcome to Alex B´s Saunawelt. Please login or sign up.

Aug 01, 2026, 05:49 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

Members
Stats
  • Total Posts: 269
  • Total Topics: 148
  • Online today: 6
  • Online ever: 20
  • (Mar 15, 2026, 04:48 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

1 Guest, 0 Users

Divas minūtes, kas mainīja visu

Started by christophermorrm, Jun 06, 2026, 03:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

christophermorrm

Mani sauc Gints. Man ir 47 gadi. Lielāko daļu dzīves es nostrādāju par šoferi. Vedu preces pa visu Latviju. Dienas – garas. Algas – mazas. Pirms gada es zaudēju darbu – firma bankrotēja. Kopš tā laika esmu bez pastāvīga ienākuma. Dzīvoju pie māsas, guļu uz dīvāna viņas viesistabā. Man nav nekā. Nav mašīnas. Nav naudas. Nav cerības.

Tajā vakarā māsa aizgāja gulēt agri. Es sēdēju virtuvē viens, dzēru lētu alu un skatījos pa logu. Lija lietus. Tāds tipisks latviešu rudens – pelēks, drēgns, bezcerīgs. Man makā bija 12 eiro. Nākamais maksājums parādā – pēc divām dienām. Nebiju gulējis kārtīgi nedēļām.

Paņēmu telefonu. Sāku meklēt jebko – darba sludinājumus, palīdzību, kredītus. Nekas. Un tad es ieraudzīju reklāmu. "Reģistrējies un saņem bonusu." Parasti es aizskrolēju garām. Bet šoreiz es apstājos. Kāpēc? Varbūt tāpēc, ka biju pārāk noguris, lai spriestu racionāli. Varbūt tāpēc, ka man bija vienalga.

Es noklikšķināju. Atvērās vietne. Skaista, kārtīga. Es nospiedu pogu "reģistrēties". Viss process aizņēma varbūt divas minūtes. Vārds, e-pasts, parole, telefona numurs. Divas minūtes. Tikai divas. Un es jau biju iekšā. Tā es izdarīju vavada register. Neko negaidot. Nekam neticot.

Pēc reģistrācijas es ieraudzīju, ka man ir pieejams bonuss – 15 eiro bez depozīta. Bezmaksas. Es neko neieliku, bet varēju spēlēt. "Labi," es teicu sev. "Ko es zaudēšu?"

Sāku griezt vienkāršu spēli ar augļiem. Likmi uzliku 10 centi. Griezu lēni, gandrīz mehāniski. Sākumā nekas – 15 pārvērtās par 12. Tad par 9. Es jau gribēju ciet. Bet tad es pārslēdzos uz citu spēli – ar dārgakmeņiem. Un pēkšņi – ekrāns iemirgojās. Skaļa mūzika. Gaismas. Bonuss. 230 eiro.

Es sēdēju kā siena kūlis. 230 eiro. No bezmaksas 15. Es izņēmu 200, atstāju 30. Nākamajā rītā samaksāju kreditoram 100. Nopirku pārtiku māsai. Nopirku sev cigaretes. Sajutos kā cilvēks.

Bet tas bija tikai sākums.

Es sāku spēlēt regulāri. Bet ar galvu. Es izveidoju savus noteikumus. Es ieliku 10 eiro. Ja zaudēju – apstājos līdz nākamajai dienai. Ja uzvarēju – izņēmu pusi. Nekad necentos atspēlēties. Tā bija mana disciplīna.

Pēc vavada register es atklāju, ka viņiem ir arī iknedēļas bonusi. Katru pirmdienu es saņēmu 10 bezmaksas griezienu. Dažreiz laimēju 5 eiro, dažreiz 20, dažreiz neko. Bet tas bija bez maksas. Nekāda riska.

Pirmajā mēnesī es uzvarēju kopā apmēram 400 eiro. Nopirku ziemas jaku – vecā jau bija par plānu. Nopirku māsai dāvanu – viņa bija tik laipna, ka ļāva man dzīvot pie sevis. Otrajā mēnesī es uzvarēju 250 eiro. Noliku malā parāda segšanai. Trešajā mēnesī es uzvarēju 780 eiro. Es izņēmu 700. Samaksāju visus parādus. Pirmo reizi pēc gada es biju parādā 0.

Es nevaru aprakstīt to sajūtu. Kad tu esi tik dziļi bedrē, ka neredzi gaismu, un pēkšņi kāds izsniedz roku. Tā roka bija vavada register. Bet tikai tāpēc, ka es pratu to satvert.

Lielākais laimests nāca, kad es to vismazāk gaidīju. Manam brālim vajadzēja operācija. Steidzama. 1500 eiro. Man nebija. Bet man bija mana sistēma. Es atvēru vietni, iegāju savā kontā (paldies, ka reiz reģistrējos) un ieliku 20 eiro. Spēlēju vienu spēli visu vakaru. Pēc četrām stundām – bonuss. 2100 eiro.

Es izņēmu 2000. Nākamajā dienā iedevu brālim. Operācija izdevās. Viņš izdzīvoja. Viņš jautāja – "No kurienes tik daudz naudas?" Es teicu – "Uzkrāju." Viņš noticēja. Bet es zināju patiesību. Un tā patiesība bija – es riskēju. Un šoreiz uzvarēju.

Kopš tā laika ir pagājis pusgads. Es atradu darbu – atkal par šoferi, bet citā firmā. Alga nav liela, bet pietiek. Es vairs nedzīvoju pie māsas – izīrēju mazu dzīvokli. Es atkal esmu pats, bet neviens. Man ir krājkonts. Man ir plāns. Un man ir pieredze.

Es joprojām reizēm spēlēju. Bet tikai ar bonusiem. Tikai tad, kad vavada register man atsūta kādu bezmaksas griezienu. Es vairs neielieku savu naudu. Kāpēc? Tāpēc, ka es uzvarēju. Ne jau naudu. Bet savu dzīvi atpakaļ.

Vai es iesaku citiem reģistrēties? Jā, ja protat apstāties. Ja zināt, ka spēle ir tikai spēle. Ja nezaudējat galvu. Es nezaudēju. Tāpēc es esmu šeit. Ar savu stāstu. Ar savu pieredzi. Ar savu otro iespēju.

Vavada register man iedeva durvis. Bet es pats izgāju caur tām. Nevis kā upuris, bet kā cilvēks, kuram paveicās. Un tas ir vairāk, nekā daudzi var pateikt. Es esmu pateicīgs. Bet ne kazino. Esmu pateicīgs sev. Ka nepadodos. Ka ticu. Ka spēju sākt no jauna. Pat ja tas nozīmē divas minūtes, kas maina visu.